O analiză asupra traseului cumpărătorului în procesul de decizie
Tendințele de căutare ale consumatorilor se schimbă constant. În vreme ce unele achiziții se realizează sub impuls, altele se bazează pe un research premergător. Tot mai mulți cumpărători își folosesc smartphone-ul pentru a cerceta oferta de piață atunci când sunt în mișcare. Ceea ce este cu adevărat interesant este că atunci când încep să se informeze, nu sunt absolut siguri de brandul pentru care vor să opteze.
Micro-momentele cumpărătorului

Un micro-moment reprezintă acel punct critic de contact în călătoria cumpărătorului. De fiecare dată când un prospect folosește telefonul sau interacționează cu un dispozitiv mobil, apare oportunitatea unei conversii.
Consumatorii sunt în mișcare și iau decizii cu privire la brandul cu care vor să interacționeze în doar câteva secunde. Nu uita să ții cont de acest lucru atunci când începi să planifici strategia digitală a brandului pe care îl gestionezi.
Fie că ne raportăm la o persoană care își caută un nou laptop sau un cuplu care visează să își renoveze bucătăria, este o șansă foarte mare ca procesul de research să înceapă cu o căutare pe Google. Majoritatea oamenilor nu sunt fideli unui brand în procesul de cumpărare. Aceștia încep prin a se inspira și, ulterior, vor lua o decizie bazată pe factori precum: prețul, preferințele personale, recenziile și disponibilitatea produsului.
Captarea atenției consumatorului în momentul în care acesta caută inspirație este o primă oportunitate pentru comercianți.
Aceștia au sarcina de a furniza conținut care să aducă produsele și brandul în procesul de considerare a acestuia. Google definește această etapă ca fiind momentul de inspirație sau “I-need-some-ideas-moment” . Brandul trebuie să vină în ajutarea procesului de luare a unei decizii de cumpărare, oferind inspirație și conținut de calitate.
Infografic

Asigură-te că profiți de acest lucru prin a fi prezent
Dacă ești proprietar de business și vrei să fii luat în considerare de clienții care se află în procesul de căutare, trebuie să te asiguri că ești acolo atât pentru căutările de brand, cât și de produse. 40% din căutările realizate pe Google sunt pentru interogări de categorii, precum: mobilier pentru dormitor, îmbrăcăminte sport pentru femei etc.
Spre exemplu, dacă bussiness-ul tău vinde o varietate de canapele, trebuie să te asiguri că ești prezent în rezultatele căutărilor atunci când utilizatorii realizează căutări folosind cuvinte cheie precum: canapele, canapele pentru dormit, canapele extensibile etc.
Ai nevoie de servicii de optimizare pentru comerț electronic? Ai ajuns unde trebuie. Suntem o agenție de e-commerce și digital marketing, gata să îți vină în ajutor. Localizați în Cluj-Napoca (România) și Ghent (Belgia), găsim modalități eficiente de a dezvolta afacerile online și de a maximiza creșterea acestora.