Magento vs Shopify: lupta pentru Comerțul Electronic

Alegerea platformei corecte de comerț electronic are un impact enorm asupra viitorului și potențialului unei afaceri de succes. A fi bine informat este, prin urmare, foarte important, deoarece dacă platforma nu este aleasă cu înțelepciune, aceasta va limita creșterea și succesul magazinului tău online.

Ești curios să afli cine câștigă bătălia: Magento vs Shopify?

Magento vs Shopify

Concepția des discutată despre Magento și Shopify este că acestea sunt platforme foarte asemănătoare. Adevărul este că, deși au același scop, cele două platforme sunt diferite în aproape toate aspectele. Ne raportăm aici la structura lor de bază, opțiunile de plată, modul în care se folosesc extensii și multe alte funcționalități și capabilități.

What is the best e-commerce platform?

Magento

Fiind una dintre cele mai populare platforme de e-commerce de pe piață,  Magento este o platformă găzduită pe cont propriu, care alimentează mii de magazine – de la proprietarii de magazine individuale până la unele dintre cele mai mari branduri.

Platforma este cunoscută pentru flexibilitatea sa și are posibilități nesfârșite de a ajuta la personalizarea magazinului tău online. Magento are o rețea de 150.000 de dezvoltatori și peste 300 de parteneri de soluții, extrem de bine pregătiți. 

Shopify

Shopify este o soluție găzduită, care se concentrează pe satisfacerea nevoilor comercianților care nu sunt prea preocupați de aspectul tehnic. Aceasta necesită o taxă lunară de abonament în schimbul unei infrastructuri de găzduire partajată. Shopify facilitează construirea magazinelor dinamice online în doar câteva minute. 

Magazinele online mici sunt, în general, înclinate spre Shopify. Când vine vorba de Magento, o percepție generală este că platforma devine preferată de magazinele mijlocii și de cele de mari dimensiuni. Dar adevărul este că Magento poate fi, de asemenea, o alegere excelentă pentru magazinele mici care vor să se pregătească pentru scalabilitate ușoară în viitor.

Magento vs Shopify. What's the best e-commerce platform?

Hosting și control

Găzduirea web și controlul sunt cele mai importante diferențe dintre Magento și Shopify. Cu platforma Magento ai control complet asupra alegerii serverelor și găzduirii. Dat fiind că platforma are o natură cu sursă deschisă, posibilitățile de personalizare împreună cu controlul aspectului sunt nesfârșite. Deci, cu Magento, nu trebuie să îți faci griji cu privire la restricțiile de atingere a unui anumit nivel de tehnologie sau de integrare. 

Shopify, cu toate acestea, este o soluție găzduită. Acest lucru înseamnă că nu va trebui să treci prin vreo problemă de găzduire, dar, totodată, nu vei putea accesa codul sursă, ceea ce va limita opțiunile de personalizare la nivel de magazin online.

Cu Shopify, opțiunile SEO sunt destul de elementare. Editarea meta tag-urilor, optimizarea paginilor de inventar și a produselor, cât și optimizarea în profunzime pot fi realizate într-un mod prietenos SEO.

 

Vezi profilul agenției pe Adobe Solution Partner: partners.magento.com/baldwin

 

 

 

 

Baldwin a creat un modul SEO personalizat pentru platforma Magento. Acesta vine cu o serie de funcționalități de colectare de date și SEO, dezvoltate pe baza unei experiențe extinse și prin cercetare. Datorită acestui modul SEO, nu beneficiezi numai de colectarea de date avansată a procesului de comerț electronic, fără o configurare extra personalizată, dar vei urmări mai îndeaproape interesul vizitatorilor și interacțiunea cu shopul tău online. Și cea mai bună parte: accesezi toate aceste date în contul Google Analytics.

Citiți mai multe despre funcționalitățile modulului SEO creat de Baldwin pentru Magento 2.

Bineînțeles că o singură platformă nu poate fi o casă a tuturor funcționalităților, astfel încât nu poate exista un singur câștigător în această situație.

Concluzia?

Platforma Magento este o investiție. Iar ce este important este că nu vine cu un abonament lunar. Platforma oferă caracteristici incredibil de puternice și libertate completă de personalizare, precum și funcționalități și posibilități de creștere în viitor. Fiind robustă, oferă posibilitatea de a scala magazinul online în viitor.

Pe de altă parte Shopify nu oferă libertatea de personalizare sau de reglaje fine. Este într-adevăr ușor de folosit, dar consideră costurile care vin odată cu serviciile și puterea oferită pentru creșterea magazinului online. Majoritatea serviciilor avansate percep o taxă.

Vrei să afli mai multe? În acest Whitepaper discutăm cele mai importante 5 aspecte pe care trebuie să le consideri atunci când alegi platforma de ecommerce

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă