Home Blog Cât costă un magazin de comerț electronic?
Înapoi

Cât costă un magazin de comerț electronic?

Ești interesat să obții o estimare generală pentru proiectul tău online? Utilizează simulatorul nostru de preț.

Cochetezi cu ideea de a lansa un magazin de comerț electronic sau o afacere ce implică mediul online? Cel mai probabil prima întrebare care îți vine în minte este una absolut firească: “Cât mă va costa?” Acesta este motivul pentru care am dori să-ți explicăm cum funcționează tarifarea.

La Baldwin practicăm un tarif orar – adică facem o estimare a numărului de ore pe care dezvoltarea proiectului tău le presupune. Așa că nu practicăm un preț fix / proiect. Această metodă de lucru îți poate părea diferită, dar de cele mai multe ori s-a dovedit a fi cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor, atât pentru noi, cât mai ales pentru clienții noștri. Iată care sunt argumentele:

A obține mai mult într-un timp mai scurt

Pornim de la premisa că volumul cunoștințelor crește. Pe parcursul derulării proiectului iți vom furniza soluții care iți vor oferi mai multe perspective asupra proiectului, iar in egală măsură, informațiile noastre despre produsele sau serviciile tale vor crește exponențial.

Dacă optezi pentru un preț fix, asta înseamnă că ceea ce vei obține la final este prima propunere pe care ai agreat-o, deși în timpul proiectului există o posibilitate ridicată să-ți vină noi idei pe care ai dori să le implementezi.

De câte ori ți s-a întâmplat să pornești la drum cu o idee despre cum va arăta un proiect, iar rezultatul să fie diferit de cum ți l-ai închipuit inițial?

De cele mai multe ori, rezultatul este mai bun decât planificarea. De ce? Simplu, deoarece în timp ce lucrezi efectiv pe proiect te lovești de anumite situații care iți schimbă viziunea, fie iți vin idei noi, fie decizi să faci anumite compromisuri pe parcurs, toate în scopul de a îmbunătăți rezultatul final.

Dezvoltarea unui magazin de comerț electronic nu este diferită din acest punct de vedere, orice problemă având mai multe moduri de rezolvare. Este imposibil să prevezi la inceput toate scenariile sau provocările în drumul tău spre succes.

Proiectele cu un preț fix necesită o analiză și o planificare exhaustivă, în urma cărora rezultatul constă într-un set de specificații agreate contractual. Orele care se bugetează extra (pentru eventuale modificări și adaptări) ca masură de siguranță atunci când se negociază un preț fix sunt practic resurse pierdute (timp și bani), care ar putea fi investite efectiv în dezvoltarea proiectului.

Pentru că vei avea mai multe informații – viziunea ta asupra proiectului tău de comerț electronic se va modifica pe parcursul dezvoltării.

Prin urmare Baldwin iți propune să optezi pentru o variantă flexibilă care iți permite să alegi cea mai bună opțiune pe parcurs. Această abordare va funcționa mult mai bine, decât să tragi concluziile la momentul demarării proiectului.

Calitatea pe primul loc. Mereu

Un mic exemplu: dupa ce semnezi contractul pe un preț fix iți vine o idee nouă. Sau vrei să imbunătățești o funționalitate pe care ai agreat-o inițial pentru că te obligă concurența. Sau echipa de programare descoperă un conflict de interese cu software-ul unui terț (logistică / plata online) pe care nu aveai cum să o prevezi la startul proiectului.

Oricare ar fi motivul pentru care dorești o modificare, poți fi sigur că va stârni tensiuni.

Tu vei dori un proiect aliniat cu nevoile și așteptările tale de la acel moment (nu de la momentul semnării contractului), iar agenția își va dori să livreze în termenul stabilit pentru a nu depăși timpul estimat și bugetat inițial.

Asta va duce la renegocierea bugetului, la încetinirea dezvoltării, amânarea termenului de livrare, deci la un client nemulțumit.

În astfel de situații, agențiile de web development apelează la soluții de compromis, de scurtă durată care per total vor afecta calitatea proiectului. Dacă este presiune pe termenul de livrare, prima victima va fi întotdeauna calitatea.

La Baldwin ne straduim mereu să livrăm calitate. Doar așa putem fi mulțumiți și mandri de munca noastră.

Evită o “îndatorare tehnică”

Dacă magazinul tau funcționează pe platforma Magento, vei dori să te asiguri că orice funcționalitate programată custom va funcționa și după un eventual upgrade. Din păcate, atunci când faci economii, în realitate, faci compromisuri la calitate și după foarte scurt timp problemele de ordin tehnic încep să apară.

Inevitabil într-un astfel de punct, pentru a nu geera și mai multe probleme viitoare, este necesar să revii asupra codului inițial și să faci update sau corecții… sau mai rau – te gasesti în situația în care tot proiectul trebuie refăcut.

Atunci când cumperi un produs în offline îi testezi calitatea. Dacă îți cumperi fructe – le atingi, miroși sau guști. Ei bine, asigură-te că faci la fel și cu magazinul online pe care il dezvolți – testează-l atent.

Dacă magazinul tau online poate fi accesat în browser nu înseamnă neapărat că totul funcționeaza perfect… Uneori ajungi să descoperi disfuncționalițăti atunci când vrei să implementezi ceva nou sau să faci un upgrade.

Singura modalitate prin care poți evita un technical debt (o îndatorare tehnică) este să pui calitatea pe primul loc încă de la demararea proiectului. La Baldwin, am prefera să amânăm dezvoltarea unui modul nou pană când ai bugetul necesar, decât să-l dezvoltăm pe jumatate, pentru că o funcționalitate prost dezvoltată te va urmări inevitabil într-o etapă următoare.

Încrederea reciprocă este obligatorie

Acum știți de ce noi optăm pentru a lucra pe tarif orar și nu cu un buget fix. Desigur, putem înțelege că mulți manageri nu se vor simți confortabil să accepte această flexibilitate. Ceea ce trebuie să menționăm însă este că atunci când începem o colaborare, calea pe care mergem este aceea a încrederii și a respectului reciproc.

Tocmai pentru că mizăm pe transparență, dăm acces clienților noștri la programele de monitorizare a numărului de ore lucrate de fiecare persoană implicată în proiect.

Progresul proiectului poate fi monitorizat live accesând mediul de test, precum și programul nostru de management al proiectului.

Vei vedea proiectul crescând de la design la programare și vei avea contact direct cu echipa noastră.

Un post scriptum foarte important

A merge pe un tarif orar, deci a alege flexibilitatea, nu înseamnă că semnezi un cec în alb. Desigur, lucrăm în limitele unui buget tranșat. Însă, preferăm să nu facem ceva dacă asta înseamnă să lucrăm în detrimentul calității doar pentru a ne încadra intr-un buget care condiționează semnarea contractului. Crede-ne pe cuvânt, pe termen lung vei economisi bani lucrând cu noi în această modalitate.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă