E5 mode este un business de referință în industria fashion din Belgia. Afacerea de familie a fost fondată în 1979 și deține în momentul de față 70 de magazine fizice. Obiectivul companiei este acela de a vinde îmbrăcăminte clienților care caută haine de calitate, confortabile și care nu se demodează de la un sezon la altul. Se diferențiază de competiție prin serviciul de consultanță personalizată în materie de fashion, pe care au vrut să îl integreze și în noul webshop.

Webshop: www.e5mode.be

e5 Mode portfolio

Pentru a se adapta nevoilor cu care se confruntă cumpărătorii zilelor noastre, E5 mode și-au dorit un nou magazin online. Varianta precedentă era creată cu versiunea Magento 1, ce nu va mai beneficia de suport din 2020. Totodat[, vechiul webshop nu era optimizat pentru dispozitive mobile. E timpul pentru o schimbare! Am acceptat această provocare cu mult entuziasm.

Wireframes & design

Un schimb productiv de idei

Colaborarea noastră a început cu o sesiune de brainstorming. Noul webshop trebuia să fie gata să vândă de pe mobil. Din ce în ce mai mulți utilizatori folosesc telefonul mobil pentru a naviga pe internet sau pentru a vizita magazine online prin intermediul anunțurilor mobile.

După ce am făcut un schimb productiv de idei, ne-am și apucat de treabă. Să îndeplinim visul clientului nostru!

Să începem

Designerii noștri au început să schițeze wireframeurile. Acestea sunt foarte utile pentru a integra designul și dorințele UX ale clientului în produsul final. Odată finalizată această etapă, am început să lucrăm la design.

Provocarea? Crearea unui produs modern, fresh și intuitiv deopotrivă. Iar pentru că E5 mode dispune de o rețea de magazine extrem de cuprinzătoare, aceasta trebuia scoasă în evidență prin intermediul webshopului. În final, un magazin online influențează pozitiv și vânzările offline.

Rezultatul

Noul webshop evidențiază atât produsele, cât și serviciul de consultanță personalizată. Magazinul E5 mode îmbină armonios produsele propriu zise cu look-uri inspiraționale, testimoniale ale clienților, serviciul MyStyle și nu numai. Este mai mult decât un banal webshop, deoarece oferă o experiență completă.

Noul design oferă o imagine fresh și o experiență plăcută de shopping. Spre exemplu, am ales să oferim un loc fix și proeminent în antet pentru bara de căutare, deoarece este un element extrem de important, ce trebuie scos în evidență pentru a putea fi găsit instant.

O provocare a fost crearea categoriilor pentru versiunea mobilă. Am optat pentru un cursor care se deplasează ușor la următoarea subcategorie, pentru ca vizitatorul să navigheze cât mai simplu și rapid.

Development

Principalele provocări

Dezvoltarea acestui webshop a reprezentat o adevărată provocare pentru programatorii noștri, în primul rând din pricina alegerilor tehnologice. Echipa E5 mode a optat pentru o combinație de Magento Cloud ca hosting și Magento Commerce (Enterprise) ca platformă. Datorită acestei mișcări curajoase, E5 este primul magazin din Belgia ce folosește această combinație, fiind cu un pas înaintea altor businessuri de pe piața de profil.

Dincolo de platformă și găzduire, o altă provocare a fost integrarea unui număr mare de module oferite de terțe părți. Pe multe dintre acestea le-am perfecționat alături de echipa Magento.

Am utilizat pentru prima dată modulul BlueFoot PageBuilder, ce are o funcționalitate drag & drop care ușurează adăugarea și gestionarea conținutului, de la descrieri de produse la postări de blog. Acest modul nu a fost folosit încă în multe webshopuri Magento, de aceea suntem foarte mândri de această integrare! Între timp, Magento a ales să includă acest modul în ecosistemul său.

Alte module noi care au fost integrate în noul magazin includ funcția Tweakwise (pentru căutare avansată, sortare și filtrare), Kiyoh (recenzii ale companiei), modul Amasty Labels (excelent pentru adăugarea de etichete color la produse), modul de transport DPD, modulul Channable pentru feedurile de produse și nu numai.

De asemenea, echipa noastră a dezvoltat noi module adaptate special pentru E5: modulul Lookbook, modulul pentru coduri personalizate de cupoane, modulul pentru întrebări frecvente, modulul de jobs, modulul de preluare a produselor din magazin și modulul blog.

Lansarea webshopului E5

Înainte de a fi lansat, webshopul a fost testat temeinic de către echipa noastră și a clientului deopotrivă. După ce ne-am asigurat că totul funcționează perfect, acesta a fost lansat. Și a fost un real succes!

Datorită cooperării intense dintre E5 mode și Baldwin, dar și a pregătirilor extinse, lansarea webshopului a decurs conform planului.

Pregătiți de viitor cu un nou webshop!

Ce s-a schimbat?

Noul magazin web rulează pe Magento 2.2, ceea ce îl face complet pregătit pentru viitor. Magazinul este optimizat pentru dispozitivele mobile și poate să se bazeze pe resurse puternice (trei servere web, Redis Caching, Fast Caching, Blackfire Profile și New Relic Monitoring), iar designul a fost complet actualizat.

În plus, traseul de cumpărare a fost îmbunătățit: produsele pot fi adăugate în wishlist și exită un un lookbook de unde poți adăuga produse direct în coșul de cumpărături. Mulțumită modulului BlueFoot, echipa E5 mode poate ajusta simplu conținutul din webshop. Totodată, ne-am asigurat că site-ul este pregătit să fie indexat de motoarele de căutare, iar configurările de tracking funcționează perfect.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă