Joliette este un magazin online cu capital 100% românesc, ce comercializează produse fashion și home & deco în România. În spatele webshop-ului se află două persoane dornice să exploreze piața de retail online – Livia și Răzvan, alături de o întreagă echipă pregătită să-i ajute să o cucerească – Baldwin.

Joliette.ro

Colaborarea noastră a început cu o sesiune de briefing în care s-au stabilit cerințele pe care proprietarii afacerii le aveau pentru site-ul lor. Obiectivul inițial a fost dezvoltarea unui MVP (minimum viable product). Webshop-ul Joliette trebuia să dispună de design responsiv, personalizat și, totodată, să integreze diverse funcționalități specifice.

 

Construirea brandului

După ce au fost determinate misiunea webshop-ului și grupul țintă căruia i se adresează, echipa noastră a cercetat industria din care face parte. A conturat beneficiile pe care le oferă și a creat identitatea brandului. Joliette este un magazin online care se adresează generației Y, cunoscută și sub denumirea millennials. Aceștia sunt activi pe rețelele sociale, se preocupă constant de imaginea proprie și de mediul înconjurător. Dispun de un venit peste medie și obișnuiesc să facă achiziții online.

Crearea wireframe-urilor

Înainte de a începe să lucrăm la design-ul unui webshop, echipa noastră creează o serie de wireframe-uri. Acesta este cel mai important pas în procesul de design, ce nu a fost ignorat nici în cazul clientului Joliette. Au fost create layout-uri în funcție de felul în care ne doream ca utilizatorii să interacționeze cu brandul. Fiecare pagină în parte a fost creată în funcție de acest lucru.

Design & dezvoltare

Mulțumită planificării minuțioase până la ultimul detaliu, sarcinile de design s-au realizat foarte natural. Am creat logo-ul, designul pentru fiecare pagină și imaginile pentru rețelele sociale. Ne-am asigurat că designul creat este tineresc și exprimă perfect personalitatea brandului. Ulterior, echipa de web development a pus în practică toate eforturile noastre: s-a asigurat că a implementat toate funcționalitățile și a respectat instrucțiunile SEO, conform planificării. Joliette este dezvoltat în Magento 2.

Trafic și utilizare

Funcționalitățile SEO și SEA sunt cele mai importante lucruri care trebuie verificate și livrate odată cu lansarea site-ului. Echipa noastră a verificat dacă fiecare pagină în parte a site-ului este indexată corect de motoarele de căutare și că toate informațiile adunate sunt precise.

Următorul pas a fost reprezentat de implementarea instrumentelor de marketing:  Google Analytics, Google & Bing WebmasterTools, Google Tag Manager etc. Pentru a ne asigura că analizăm date relevante pentru business, am implementat event-uri de “add to wishlist” și “add to cart”, în baza cărora am lansat ulterior campanii de promovare.

Lansarea și promovarea site-ului

Magazinul online a fost publicat în varianta soft live pentru câteva zile, până când acesta a fost testat de client foarte bine. La momentul lansării, campaniile de marketing erau dezvoltate și programate, în funcție de bugetul aprobat anterior. Am creat mesaje specifice pentru fiecare platformă în parte și grupul țintă căruia i se adresează.

Principalele canale de publicitate folosite sunt Google AdWords, Facebook Ads și Instagram Ads. Am reușit să creăm o audiență de calitate în jurul brandului, care este nerăbdătoare să audă vești și să se răsfețe regulat cu articole de îmbrăcăminte sau încălțăminte și piese de decor.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă