Prin utilizarea acestui site și a serviciilor implicate, tu ai sarcina să te familiarizezi cu această declarație de confidențialitate și, prin urmare, îți oferi acordul cu privire la colectarea de date cu caracter personal.

Fiecare vizitator de pe site-ul nostru împarte cu noi un minimum de date personale. Acestea ne permit să te identificăm ca persoană individuală, indiferent dacă folosim aceste informații sau nu. Colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal este controlată printr-o serie de reglementări stricte stabilite prin lege, cu precădere prin legea privind confidențialitatea, din 8 decembrie 1992. Deoarece păstrarea intimității personale e prioritară pentru noi, am redactat o Politică de Confidențialitate.

Această politică de confidențialitate poate fi modificată. Aceste modificări vor fi comunicate în mod clar prin declarația noastră de confidențialitate. În consecință, este responsabilitatea utilizatorului să verifice periodic acest document. Orice modificare substanțială va fi comunicată în mod explicit și clar.

Cine este responsabil de procesare?

Legea privind confidențialitatea face o distincție între cei responsabili de procesare și părțile care realizează prelucrarea efectivă. Această distincție este foarte importantă pentru a evita incertitudinile legate de responsabilitățile legate de acest subiect.

Responsabil de prelucrarea datelor

Organizația sau persoana responsabilă de procesul de procesare, numită și operator de date, poate fi orice persoană fizică sau juridică care determină resursele juridice și tehnice necesare pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru Baldwin, acesta este:

Baldwin bvba
Dendermondsesteenweg 140
9000 Gent
BE0845 773 781

Cine este procesorul propriu-zis?

Procesorul de date este persoana fizică sau juridică care efectuează prelucrarea datelor cu caracter personal, comandată de către operatorul de date. Această persoană fizică sau juridică este responsabilă de aspectele tehnice și de funcționarea site-ului (transmiterea de date). Aceasta exclude orice angajați individuali.

Bineînțeles, controlerul de date trebuie să fie extrem de judicioasă atunci când selectează acest procesor actual. Procesorul propriu-zis trebuie să poată oferi o serie de garanții cu privire la măsurile de securitate tehnică și organizațională privind prelucrarea datelor cu caracter personal și trebuie să îndeplinească cerințele legale prevăzute în art. 16 § 1 din legea privind confidențialitatea.

Controlorul de date nu este ținut răspunzător la apariția pierderii sau corupției datelor, a furtului de identitate, a furtului de date, a virușilor sau a altor forme de atacuri asupra sistemelor informatice sau asupra serviciilor de pe cloud. Procesorul propriu-zis alege în mod independent cele mai adecvate aplicații tehnice potrivite pentru prelucrarea datelor și face acest lucru din propria sa experiență autonomă și profesională. Prin urmare, el își asumă toată răspunderea, nu controlorul de date.

În ce scopuri sunt utilizate datele mele personale?

Baldwin colectează date cu caracter personal cu  un singur scop: dorim să oferim vizitatorilor noștri o experiență sigură, pozitivă și personală. Prin urmare, această procedură de prelucrare a datelor este esențială pentru funcționarea site-ului web și a serviciilor sale aferente. Datele sunt utilizate pentru următoarele obiective (interne):

  • Oferirea și îmbunătățirea serviciilor personalizate și generale, inclusiv facturarea, trimiterea de buletine de știri sau oferte speciale relevante pentru utilizatori.
  • Detectarea unor eventuale fraude, erori sau comportamente care încalcă legea.

Nu vom transmite niciodată date personale pentru analiză externă fără a efectua o anonimizare predeterminată.

Prin utilizarea site-ului nostru, utilizatorul își oferă permisiunea ca datele lui personale să fie procesare de către Baldwin.

Subliniem că prelucrarea datelor cu caracter personal de către terțe părți este necesară pentru executarea unui acord în care sunt implicate toate părțile, precum și pentru executarea unor măsuri specifice înainte de acordul respectiv, care au fost făcute la cererea utilizatorului însuși.

Având în vedere faptul că tehnologia evoluează în mod constant, este imposibil să facem o evaluare specifică în ceea ce privește serviciile viitoare în ceea ce privește site-urile web.  Drept urmare, este esențial ca permisiunea de a utiliza date cu caracter personal să se refere la utilizarea acestora în funcție de dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor viitoare și a noilor funcționalități, atâta timp cât acestea corespund obiectivelor inițiale ale site-ului.

Funcționarea tehnică corespunzătoare

Colectăm și procesăm date cu caracter personal pentru a garanta o funcționare optimă a site-ului. Acesta utilizează o serie de instrumente cu scopul de a optimiza experiența utilizatorilor și de a detecta potențiale erori tehnice:

  • Cookie-uri: aceste informații ne permit să recunoaștem utilizatorii pentru a putea utiliza în mod eficient aplicațiile de pe site-ul nostru. Pentru mai multe informații, te invităm să citești Politica Cookie;
  • Informații de conectare: facem referire la adresa IP și multiple date referitoare la telecomunicații;
  • Informații referitoare la hardware, software și/sau informații despre rețea;
  • Informații despre stocarea locală;

De asemenea, site-ul colectează date anonime, precum: date tehnice care sunt utilizate exclusiv în scopuri interne pentru a determina modalitatea de navigare a utilizatorului pe site.

Vor fi datele mele utilizate în afara UE (sau transmise unor terțe părți)?

Datele personale sunt folosite, în primul rând, în mod intern, de către Baldwin. Nu vindem, nu transferăm sau nu divulgăm date personale unor terțe părți. Datele pot fi comunicate terților atunci când:

  • Există un acord explicit între părțile implicate;
  • Atunci când tranzacția de date este necesară pentru executarea unui acord.
  • Atunci când tranzacția datelor este necesară sau obligatorie prin lege (interes public sau drept majoritar);

Persoana implicată este conștientă de prelucrarea confidențială a datelor sale personale, în situația în care Baldwin va fi vreodată preluat sau vândut. Baldwin va comunica informațiile necesare tuturor părților implicate.

Baldwin este o companie belgiană. Cu toate acestea, poate apărea prelucrarea datelor sau transferurile de date către țările neeuropene. În conformitate cu articolul 21 din legea privind confidențialitatea, datele cu caracter personal pot fi transferate numai în țări care garantează un nivel comparabil de securitate și în care sunt stabilite și justificate un număr considerabil de măsuri în cadrul legislației privind confidențialitatea.

În consecință, țara, durata transferului și stocării, natura și scopurile exacte ale datelor sunt elemente critice care trebuie întotdeauna să fie revizuite.

Sunt salvate datele referitoare la locație?

Datele analitice colectate de Baldwin arată informații cu privire la locații. Ele ne permit să determinăm locația aproximativă a utilizatorilor pe hartă. Aceste indicații bazate pe o adresă IP nu sunt specifice și sunt insuficiente pentru determinarea unei locații exacte.

Cu alte cuvinte, aceste informații nu sunt colectate cu scopul identificării utilizatorilor. Ele sunt utilizate pentru a garanta o funcționare tehnică optimă a site-ului.

Care sunt drepturile mele?

Garantarea unei proceduri legale și sigure de prelucrare a datelor cu caracter personal

Fiecare utilizator poate presupune că Baldwin procesează datele în mod corect și legitim. Acest lucru înseamnă că datele sunt utilizate în mod explicit pentru scopurile descrise și justificate anterior. Baldwin garantează că prelucrarea datelor este întotdeauna suficientă și non-excesivă.

Aceasta nu este păstrată niciodată mai mult decât este necesar. Baldwin a implementat o cantitate suficientă de măsuri tehnice și de organizare pentru a garanta o prelucrare sigură a datelor. Aceste măsuri de siguranță sunt în raport cu natura datelor cu caracter personal și cu riscurile potențiale.

Riscurile unei lichidări, a unei pierderi, a unei modificări a accesului sau a oricărui alt proces neautorizat au fost reduse la minim. Din păcate, acest lucru nu înseamnă că riscurile sunt inexistente. În cazul unei încălcări a bazelor de date de informații, vom lua toate măsurile aflate în puterea noastră pentru a reduce daunele.

Dreptul de opoziție

Fiecare utilizator are dreptul de a se opune utilizării datelor sale personale. Acest drept de opoziție există numai atunci când există motive justificate în consecință în legătură cu situații excepționale. Excepția articolului 5, (b) și (c) din Legea privind confidențialitatea se aplică și acestui drept de opoziție.

Utilizatorului i se permite să se opună oricăror tranzacții predeterminate de date cu caracter personal, în orice moment, gratuit și fără a declara nici o justificare, atunci când aceste date au fost obținute prin intermediul formelor directe de marketing.

Utilizatorului i se permite să ceară ștergerea datelor sale personale, în orice moment, gratuit și fără a declara nici o justificare. Utilizatorul poate practica acest drept printr-o cerere trimisă prin e-mail la marketing@baldwin.ro. Baldwin se obligă să se conformeze în termen de 15 zile lucrătoare.