Fit & Collect by Collectique este un concept ambițios de comerț electronic. Fondatoarea companiei, Claire Tobback, vine cu o soluție pentru problemele cu care se confruntă magazinele online din nișa de fashion, cum ar fi: lipsa unei livrări la domiciliu, necesitatea de a merge până la oficiul poștal pentru a returna o comandă etc. Planul: acela de a crea o experiență de cumpărături fără probleme prin conectarea magazinelor online la magazinele fizice offline.

În calitate de cumpărător, poți comanda online produsul dorit, pe care îl primești în cabina de probă sau magazinul dorit. Încerci comanda și fie o iei acasă, fie o returnezi pe loc. Astfel, orice webshop poate să ofere clientului o experiență plăcută de achiziție, iar magazinele fizice primesc clienți noi. Este o situație win-win!

Collectique shopping flow

 

Scopul acestui proiect este să conecteze magazinele online cu cele offline. Pentru a face acest lucru, este necesară crearea unei platforme pe care administratorii unui webshop sau punctele de service ar putea gestiona comenzile. De asemenea, este nevoie de un modul de expediere care să fie ușor de instalat în magazinul web, astfel încât cumpărătorii să poată opta pentru soluția de transport Collectique. Și nu în ultimul rând, avem nevoie de un site web pentru a explica conceptul magazinelor, brandurilor, magazinelor și cumpărătorilor, astfel încât rețeaua Collectique să se poată extinde.

Platforma Collectique

Collectique platform

Design și experiența utilizatorului (UX)

Un design bun ajută webshopurile să vândă cu ușurință orice produs. În alte cuvinte: un număr redus de pași ce trebuie realizați pentru a plasa o comandă va aduce numai beneficii.

O platformă, pe de altă parte, trebuie să fie ușor de folosit de toate părțile implicate. Aceasta a fost o provocare interesantă pentru designerii noștri. Am decis să ne focusăm pe confortul utilizatorilor.

Am acordat o atenție deosebită tuturor acțiunilor pe care un utilizator le-ar putea face pe platformă: editarea statusului unei comenzi, verificarea adresei de livrare, descărcarea formularului de returnare. În timp ce experiența utilizatorului trebuia să fie simplă, posibilitățile de pe platformă ar trebui să sprijine toate acțiunile posibile ale diferitelor roluri ale utilizatorilor.

Dezvoltare

Collectique modulePlatforma este o aplicație web personalizată, realizată în PHP. Ea este concepută atât pentru puncte de service, cât și pentru administratori de webshop, fiind accesobilă prin logare.

Platforma este 100% responsive, astfel încât punctele de service pot actualiza starea unei comenzi, pot genera coduri de urmărire, pot descărca un formular de returnare sau să seteze o cheie API Google Maps pe orice dispozitiv.

Administratorul webshop-ului poate folosi platforma pentru a verifica comenzile și statusurile, pentru a-și gestiona parteneriatele cu diferite magazine, pentru a alege limbile disponibile în magazinul său etc.

Modulul Collectique

Echipa Baldwin a dezvoltat un modul în Magento. Acesta poate fi instalat simplu și rapid, în momentul în care un webshop dorește să devină parte a rețelei Collectique. Mulțumită integării API dezvoltate de către echipa noastră, pluginul poate fi folosit și pentru integrări custom sau alte platforme de comerț electronic.

Website-ul Collectique

Design și dezvoltare

A fost o provocare să surprindem povestea Collectique în design și, totodată, să ne asigurăm că acesta susține conținutul într-un mod ușor de procesat și vizual. Ilustrațiile din filmulețul de pe pagina de pornire au constituit punctul de plecare pentru restul proiectului.

Pentru a crea coerență, am fost folosite elemente ale conținutului video în întregul sit,e pentru a expune povestea generală a celor trei publicuri țintă: magazine online, magazine fizice și cumpărători. Site-ul este dezvoltat în cea mai recentă versiune WordPress.

Collectique website

Marketing

După finalizarea designului și dezvoltării site-ului Collectique, echipa de marketing s-a asigurat că site-ul web este 100% pregătit din punct de vedere SEO.

Am avut în vedere optimizarea on page și componenta de tracking. Go-live-ul site-ului a primit atenție din partea mass-media. Ne-am asigurat că site-ul este simplu de găsit online, printr-o campanie de Google Search.

Acest proiect a reprezentat o provocare atât pentru echipa de back-end, cât și pentru cele de front-end, design & marketing. Deoarece suntem o agenție de comerț electronic cu servicii complete și experți în toate domeniile, ne-am dovedit a fi partenerul perfect pentru Collectique.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă