Sereni este o afacere belgiană de pompe funebre cu peste 42 de agenții sub umbrela lor – un număr în continuă creștere. Deși planificarea funerară este punctul central al activității lor, Sereni oferă și numeroase alte servicii. De la îndrumare psihologică și consiliere, până la asigurări și suport administrativ. Pentru a garanta o înaltă calitate, ei colaborează cu mai mulți parteneri specializați pentru fiecare serviciu în parte. În plus, Sereni organizează diferite tipuri de evenimente: atât de informare, cât și de artă în forma sa cea mai pură. Scopul acestora este de a face ca moartea să nu mai fie un subiect tabu, oferindu-i locul cuvenit în societatea noastră. Sereni oferă, de asemenea, o gamă largă de obiecte comemorative, pentru memoria apropiaților care au trecut în neființă precum bijuterii din cenușă, rame personalizate, urne …

Baldwin lucrează împreună cu Sereni în două direcții: development și marketing digital. Până acum, am reușit să derulăm împreună mai multe proiecte, iar în plan mai avem multe altele. Ne cunoaștem perfect, ceea ce a dus la un parteneriat armonios și de succes.

Dezvoltarea unui ecosistem pentru Sereni

Sereni ne-a abordat pentru a ne prezenta două proiecte majore. În primul rând, era nevoie de un magazin online modernizat pentru vânzarea articolelor comemorative. În al doilea rând, căutau o soluție ușoară și rapidă pentru a crea un site web pentru fiecare agenție de pompe funebre. Inițial ne-am gândit la un proiect Magento. Abia într-o fază ulterioară am decis să trecem la WordPress cu modulul WooCommerce. Poate că Magento este o platformă puternică, dar WordPress primează când vine vorba de ușurința de utilizare pentru administratorii fără experiență în programare. Platforma este pur și simplu mai ușor de utilizat și are mult mai puțină complexitate tehnică.

Sereni Webshop

Magazinul web Sereni oferă o cantitate semnificativă de obiecte comemorative. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Baldwin a sincronizat WordPress cu Akeneo, un sistem de gestionare a datelor privind produsele. De asemenea, am sincronizat Akeneo cu aplicația Sereni, pentru a stabili o conexiune cu ExactOnline, partenerul de facturare al Sereni. Deoarece Akeneo stochează informațiile despre produse în mod diferit față de WordPress, developerii noștri au fost nevoiți să găsească o soluție. Aceștia au elaborat un modul personalizat care, practic, traduce datele despre produse din Akeneo în informații ușor de înțeles pentru WordPress. Are loc zilnic un import automat de produse, dar este posibil să se efectueze și manual.

Website-urile agențiilor

Toate agențiile de pompe funebre vor avea propriul site web, pe care se vor putea prezenta împreună cu serviciile lor, dar vor avea și posibilitatea de a oferi propria selecție de articole funerare. Baldwin a creat un ecosistem care stochează toate site-urile web actuale și viitoare ale Sereni. Elementul de maximă atractivitate aici îl reprezintă temele personalizabile. Am pus la dispoziție mai multe teme, permițând agențiilor de pompe funebre să aleagă. Acest lucru le oferă flexibilitatea de a determina cum va arăta site-ul lor, rămânând în același timp fidel brandului Sereni. Sunt propuse diferite scheme de culori, precum și mai multe designuri de pagini web.

În plus, Sereni le oferă agențiilor de pompe funebre posibilitatea de a vinde doar anumite produse comemorative pe site-ul lor. Același lucru este valabil și pentru articolele de pe blogul Sereni: ecosistemul servește, așadar, ca un fel de bază de date în care Sereni pune la dispoziție conținutul propriu pentru a putea fi utilizat. Echipa de programare Baldwin a construit o funcție pentru a simplifica procesul. Fiecare agenție trebuie doar să selecteze articolele pe care dorește să le împărtășească cu vizitatorii site-ului, care sunt apoi adăugate automat. Fără alte demersuri, fără copy-paste – doar bifând o căsuță și cu asta basta!

Sereni Webshop en Ondernemer

Proiecte viitoare

Un avantaj major al acestui ecosistem constă în ușurința cu care se pot adăuga proiecte viitoare. În calitate de administrator, aveți nevoie de un singur cont pentru a accesa toate site-urile web. Crearea unui nou site este acum posibilă din punct de vedere tehnic în decurs de o singură oră. Asta, desigur, fără a lua în considerare toate modificările de conținut. Este valabil și pentru orice alt site pe care Sereni dorește să îl lanseze. Timpul suplimentar de programare este necesar doar în cazul unor noi caracteristici sau modificări structurale majore, deoarece configurarea inițială practic nu durează aproape deloc.

Cel mai recent proiect al nostru, dincolo de magazinul online și de site-urile dedicate agențiilor funerare, este Samen Onderweg. Acesta este un site de evenimente, unde puteți găsi o prezentare generală a tuturor evenimentelor organizate de Sereni și, evident, puteți cumpăra bilete pentru aceste evenimente. Programatorii noștri au construit un modul care generează un cod unic pentru fiecare bilet. Deoarece studenții pot merge gratuit la aceste evenimente, a fost nevoie să creăm și două tipuri de bilete. Un bilet standard, care necesită achitarea taxei, și un bilet pentru studenți care stabilește automat prețul la zero. După o perioadă de research, developerii noștri au reușit să optimizeze complet fluxul de achiziție, fără ca aceste tipuri de bilete să ne genereze probleme.

Digital marketing pentru toate proiectele Sereni

Ne focusăm în special pe Google Search. Fiecare agenție de pompe funebre primește propriul cont Google Ads. Acest lucru ne oferă flexibilitatea de a ne juca cu bugete pe care le reglăm în funcție de nevoile fiecăruia, fără să ne pierdem în sute de campanii. Bugetele sunt stabilite în funcție de populația din locația (extinsă) a unei agenții, precum și de mărimea și resursele acesteia. În acest fel, vom genera doar cantitatea de trafic și de clienți potențiali care corespunde capacității unei agenții. Această abordare garantează, de asemenea, că nimeni nu beneficiază de un tratament preferențial, deoarece folosim doar elemente factuale pentru împărțirea bugetului.

Inutil să mai spunem că SEA nu este singurul domeniu în care se investește. Baldwin ajută echipa Sereni să își îmbunătățească și eforturile SEO. Îi ghidăm prin analiza cuvintelor cheie (care poate fi folosită și pentru campaniile noastre Google) și îi ajutăm acolo unde mai e nevoie. Scrierea meta-datelor, redactarea de texte pentru pagini, articole … indiferent de ce are nevoie Sereni, Baldwin furnizează.

În plus, obiectivul nostru este de a le impulsiona și prezența în social media. Anul trecut, am colaborat în mod activ la ONT Roerd, un eveniment major organizat de Sereni. Am optat pentru o abordare creativă care și-a dovedit succesul, urmând ca aceasta să fie implementată și pentru canalele sociale oficiale ale Sereni.

Ești curios cum te putem ajuta să avansezi? Nu ezita să ne contactezi – nu mușcăm. Ne-ar plăcea să îți ducem afacerea (online) la următorul nivel!

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă