Weba are o experiență de 30 de ani pe piața de mobilă din Belgia. Sunt provocatori și hotărâți în ceea ce privește publicitatea, așadar au fost pe aceeași lungime de undă cu noi. Colaborarea noastră a început în 2016, când am creat versiunea de webshop în Magento 1, pentru ca nouă luni mai târziu să facem un upgrade la Magento 2. Weba este astăzi unul din cele mai mari webshop-uri în Magento 2 din Belgia.

Webshop:www.weba.be

portofoliu:Weba

Proiectul

În cadrul primei întâlniri, echipa noastră a încercat să înțeleagă care sunt punctele forte ale companiei și care sunt planurile pe termen lung. După o muncă de cercetare laborioasă, conceptul pentru brand a început să se contureze: WEBA reprezintă produse de calitate la prețuri corecte și o logistică ireproșabilă.

Oferta WEBA este extrem de variată: comercializează produse pentru toate stilurile și gusturile și nu se concentrează pe o anumită nișă. Folosind user personas am reușit să identificăm exact cine sunt clienții lor, ce canale folosesc pentru a căuta produsele de care au nevoie, unde locuiesc și, mai ales, cât sunt dispuși să investească.

Uitându-ne la cifrele pe care deja le aveau, în Analytics și în interfața de administrare a magazinului, am conceput customer journey-ul pe care vizitatorii îl vor parcurge, de la ideea inițială până la achiziția propriu-zisă. Acesta ne-a ajutat să realizăm o analiză SWOT, care ulterior a fost baza layout-ului întregului magazin.

Procesul de design

După câteva runde de wireframes, structura a început să se definitiveze. Design-ul final a fost bazat pe identitatea de brand pe care WEBA deja o avea, însoțită de Arséne, personajul iconic al artistului Marec. Marec a realizat un număr de desene unice, special pentru noul magazin. Prezența lui Arséne și a prietenilor săi amplifică recunoașterea webshop-ului și îi diferențiază de concurență.

Weba wireframes
Weba design

Navigarea

Portofoliul WEBA conține peste 8.000 de tipuri de produse, ceea ce a fost o provocare pentru noi să concepem o navigare facilă și user-friendly. Astfel, vizitatorii care știu ce anume caută pot naviga fără probleme dacă utilizează meniul drop-down, iar pentru vizitatorii care încă ezită, imaginile mari de produs în paginile de overview, alături de posibilitatea de căutare și filtrare, cu siguranță îi va convinge să finalizeze procesul de achitiție.

Am prevăzut și soluții de cross-sell și up-sell, astfel că vizitatorii pot alege produse conexe, potrivite pentru ei, fără să reînceapă sesiunea de căutare.

 

Portofoliu: Weba - meniu

 

Portofoliu: Weba - meniu 2

 

Design responsive

În ziua de azi, design-ul nu poate fi altfel decât responsive. Versiunea de mobil a magazinului prezintă o variantă compactă a conținutului și poze de produs mai mici. Astfel, webshop-ul este accesibil pe ecrane de dimensiuni reduse și nu modifică semnificativ experiența de utilizare.

Dezvoltare

Hosting

WEBA a decis să colaboreze cu Combell pe partea de hosting, deoarece au experiență pe partea de magazine în Magento, iar experții lor instalează load balancing systems. Un sistem de load balancing distribuie procesele digitale în mai multe servere, pentru ca webshop-urile să poată tolera până la 15.000 de vizitatori pe minut. Acest lucru este absolut necesar, în special pentru că reclamele la TV pe care le au atrag un număr foarte mare de vizitatori.

Stress testing

Scalabilitatea serverelor arată adevărata putere a unui webshop, prin așa-numitele teste de stres: înainte de lansarea magazinului, i-am testat capacitatea maximă în mai multe instanțe și am ajustat script-urile și serverele.

Integrarea sistemului ERP

Pentru o companie de mărimea WEBA, care deține și magazine fizice, a fost esențial să integrăm un sistem care să permită managementul stocurilor, dintr-o singură interfață. Din moment ce WEBA lucrează cu softul Asci de mulți ani, am reușit integrarea lui fără probleme, cu puțin custom development.

Managementul stocurilor

Când un client plasează o comandă, aceasta este procesată cu Asci. Stocul și detaliile comenzii sunt sincronizate în Magento de mai multe ori pe zi. Avantajul softului este că actualizează disponibilitatea tuturor produselor, în timp real, în coșurile de cumpărături, pe paginile de produs și în procesul de checkout.

Astfel, sunt evitate situațiile în care utilizatorii cumpără produse care nu mai sunt disponibile. Această verificare în timp real al stocului de produse nu era o opțiune disponibilă în Magento, așadar am dezvoltat-o noi, în colaborare cu echipa Asci.

Metode de livrare

Metoda de livrare este stabilită în funcție de conținutul coșului de cumpărături. Costurile de livrare sunt calculate în timp real, în momentul în care clientul introduce codul poștal al adresei de livrare. Și această funcție a fost dezvoltată custom de către echipa noastră.

Portofoliu: WEBA - livrare

 

Lansarea

Lansarea noului webshop a fost corelată cu startul unei campanii de promovare la nivel național, atât la radio cât și la TV. Componenta de online a fost integrată în planul lor de promovare pentru prima dată, cu această ocazie. Planul pentru comunicarea online pe care l-am propus este structurat în 3 părți: See – Think – Do.

See

Campanii generale prin intermediul Youtube, Google Display și Facebook, pentru a crește vizibilitatea WEBA în rândul unui public general.

Think

Vizitatorilor recenți le reamintim de vizita în magazin, prin intermediul feed-ului personal din Facebook, precum și prin intermediul altor site-uri.

Do

Prin intermediul campaniilor “Do”, ajungem la clienții care se află în ultima fază a procesului de achiziție, în momentul în care caută WEBA în motorul de căutare Google. Campaniile de Search și Shopping întăresc prezența online a brand-ului și amplifică poziția în rezultatele de căutare.

Vizitează site-ul și spune-ne cum ți se pare. Poate faci și o achiziție cu un drum. Noi știm deja care produs este preferatul nostru: canapeaua Baldwin.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă