Băieții noștri despre Magento Live Europe 2018

Magento Live Europe este unul din puținele evenimente organizate oficial de către Magento. Ediția de acest an a avut loc în Barcelona, în perioada 8-10 octombrie. Conferința a adunat invitați din toată lumea, inclusiv din Baldwin Belgia și România. Vrem să ne asigurăm că și alți fani Magento pot să ia din vibe-ul evenimentului, chiar dacă nu au putut să fie acolo. 🙌

De ce ați vrut să partivipați la Magento Live Europe 2018 și care au fost așteptările voastre în legătură cu acest eveniment?

  • Jeroen, Project Manager: Așteptam un adevărat spetacol, din moment ce este cel mai mare eveniment Magento pregătit pentru Europa și bănuiam că îl vor folosi pentru a anunța lansarea versiunii Magento 2.3 și principalele sale funcționalități. Am fost entuziasmat de informații viitoare referitoare la Adobe/Magento.
  • Tristan, Full Stack Developer: Principalul motiv pentru care am vrut să merg la eveniment a fost networkingul, dar și curiozitatea cu privire la viitorul Magento.
  • Vlad, Front End Developer: Mi-am dorit informații fresh referitoare la viitorul Magento și să interacționez cu cât mai multe persoane din comunitate.
  • Adam, Front End Developer: Mi-am dorit de la Magento Live Europe 2018 un preview pentru versinea 2.3 și informații referitoare la noile tehnologii.

La ce sesiuni ați participat? Care v-a impresionat cel mai tare și de ce?

Cele mai impresionante sesiuni au fost cele despre Magento 2.3. Ei au destule lucruri noi pe care să le aducă la masă cu această versiune: bugfixes (au spus că mai mult de 1700 de bug-uri au fost rezolvate pentru această versiune), MSI va veni ca soluție liberă, desigur, PWA, GraphQL și multe altele. PWA va veni în Magento 2.3, dar va fi în derulare pentru o vreme, deoarece încă mai trebuie să se îmbunătățească și să se creeze noi module.

Proprietățile fundamentale ale limbajului GraphQL

A fost o prezentare despre care s-a vorbit mult. După 10 minute de prezentare propriu-zisă, au abordar partea tehnică și au furnizat câteva informații concrete cu exemple de cod. Ne-a plăcut! 👌

Experience-Driven Commerce

A fost o prezentare promițătoare, este vorba practic despee un lucru ideal pe care ei vor încerca să îl implementeze. Acesta este modul în care Adobe își dezvoltă soluțiile și funcționează minunat pentru ei. Drept urmare, vor dori să îl implementeze și în Magento.

De asemenea, Bruce Dickinson a fost o prezență extrem de plăcută la conferință. A reușit să facă o paralelă între muzică și e-commerce, explicând că majoritatea proprietarilor de magazine nu au o idee bună despre cum să construiască o relație bună cu clienții și de aceea nu au succes.

Am vorbit cu persoana care a creat Bluefoot despre achiziția lor de către Magento, cum va fi integrarea cu instrumentul de creare de pagini, unele probleme pe care le-am avut cu modulul actual și modul în care vor aborda problemele precum copierea informațiilor în alte vizualizări ale magazinului. Mai mult, am vorbit cu echipa Vaimo, care a făcut o treabă excelentă la auditarea proiectelor Magento.

Jisse Reitsma, de la Yireo, a fost, de asemenea, una dintre persoanele cu care am discutat. Am vorbit despre tehnici de implementare, containerizare și PWA. Tom Karwatka, CEO al Divante, s-a alăturat conversației noastre. Compania sa a creat un magazin de frontend vue.js pentru platforma Magento. Arată foarte interesant.

Aveți vreo veste despre Magento 2.3? Care vor fi îmbunătățirile cheie aduse acestei versiuni?

Da. Vorbim despre noi caracteristici, o mulțime de bug-uri rezolvate, integrarea de noi funcționalități. Acum au deja integrare pentru Amazon.com pentru cumpărături și Google Ads pentru publicitate, următorul lucru fiind Google shopping pentru Marketplace și Amazon Advertising. În viitor vor face soluții pentru Facebook Marketplace, Instagram, eBay, Wallmart Marketplace (Facebook și Instagram arată promițătoare pentru webshopurile noastre de fashion), iar pentru publicitate vor integra Facebook, Instagram și Bing Ads.

Din punctul de vedere al programatorului, acesta va deschide noi provocări și oportunități de învățare/evoluție.

La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Magento 2.3 Beta care va include și PWA studio beta. La sfârșitul anului se așteaptă să livreze o versiune stabilă pentru 2.3 cu Beta Page Builder și în Q1 anul viitor 2.3.1 cu lucruri stabile privind PWA și alte caracteristici (Plată Magento, Google Ads etc.)

Unul din subiectele de interes a fost noul mod de a crea/modifica tabele de baze de date în Magento 2.3. Până acum am folosit script-uri de configurare pentru a menține baza de date, dar acest lucru se va schimba la ceva numit “Declarative Schemas”. Aceste fișiere noi de schemă vor îmbunătăți capacitatea de întreținere, vor facilita redarea bazei de date și executarea rulajului și validarea împotriva fișierelor de schemă.

GraphQL va fi integrat și în Magento2.3. Acesta este un limbaj de interogare pentru API-uri. Va îmbunătăți transferul de date și va avea numeroase avantaje față de apelurile REST și SOAP API, deoarece se pot defini ce date se doresc a fi preluate.

Inventarul pentru stocuri multiple, așa cum descrie denumirea, permite proprietarului să gestioneze mai multe stocuri sau locații de stocare în Magento, ceea ce nu a fost posibil până acum. Acest proiect a venit de la comunitatea Magento și arată cât de fain suntem noi, dezvoltatorii Magento.

Cu câteva luni în urmă, Adobe a încheiat achiziția Magento Commerce. Cum va afecta acest lucru viitorul Magento?

Experience-driven Commerce este termenul folosit de Adobe pentru a face fiecare experiență “cumpărabilă”, prin integrarea Magento Commerce Cloud în clodul Adobe Experience. Furnizarea de analize, gestionarea conținutului și personalizarea vor permite companiilor să creeze o experiență optimă de cumpărături.

Mai multe informații despre achiziție pot fi găsite aici.

Dacă ați face un rezumat al evenimentului pentru un entuziast Magento, care ar fi cele mai importante takeaways de la această conferință?

A fost o experiență extraordinară. Am avut plăcerea să ne întâlnim și să vorbim cu niște oameni pasionați de la Google, Bronto, Sendinblue, Mirasvit, Deloitte, Hypernode, Nosto, Straker, Atwix, Klevu, Riff, FitForme etc.

Avem câteva informații despre dezvoltatori, despre fluxurile de lucru Magento și despre caracteristicile dezvoltate de comunitate. Locul de desfășurare a fost frumos, mâncarea a fost delicioasă și, dacă am putea să o facem din nou, singurul lucru pe care l-am schimba ar fi să interacționăm chiar și cu mai mulți alți participanți.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă