Despre design la conferința Bumpfestival: perspective de viitor

Săptămâna trecută, designerii noștri au fost bucuroși să participe la Bumpfestival (Kortijk, Belgia), conferință organizată anual pentru designeri, experți în UX și UI. Mulțumită tehnologiei care evoluează constant, lumea fascinantă a designului se schimbă într-un ritm alert. Am plecat la conferință cu un singur gând: va putea tehnologia să înlocuiască designerii? 

Crearea unor experiențe

Hayley Hughes este de părere că s-a atins o limită a designului grafic tradițional. În zilele noastre, inteligența artificială poate proiecta foarte simplu un website care să arate bine.

Deci, va putea tehnologia să ia locul designerilor? Din fericire, acest lucru nu este posibil, deoarece designerii au capacitatea de a pune în practică ceva ce computerele nu pot: crează experiențe deosebite pentru utilizator.

“Designers can do something computers cannot: designing experiences.”

Raportându-ne la crearea unui website, putem spune că focusul este setat cu precădere pe partea de backend. Programatorii se asigură că totul funcționează simplu și eficient.

Această concentrare pe partea tehnică este extrem de importantă. Totuși, problema apare atunci când lipsește componenta umană. În final, website-urile sunt folosite de oameni, nu de roboți.

Computerele pot crea un design frumos, însă nu au capacitatea de a-l adapta după factorul uman, dat fiind că nu dispun de latura creativă.

Bumpfestival 2018

În zilele noastre, designerii nu trebuie să se concentreze doar pe designul vizual, ci pe experiența utilizatorului și personalitatea brandului.

Satisfăcuții fiind de acest răspuns, ne-am luat doza de inspirație din exemple concrete ale unor artiști care utilizează tehnologia eficient în piesele pe care le realizează. Sperăm că vei fi la fel de impresionat precum noi. 

Machine learning

Machine learning și inteligența artificială încă sunt în primele etape ale dezvoltării. Totuși, ne aflăm în stadiul în care putem face lucruri uluitoare cu ajutorul lor. Andreas Refsgaard – interaction designer – ne-a arătat care sunt practicile sale și ne-a inspirat să experimentăm mai mult cu resursele pe care le avem la dispoziție. 

Ți-ai dorit vreodată să îți înveți computerul să recunoască un hot dog sau să creezi o piesă muzicală prin desen? Ei bine, poți face acest lucru. Folosește acest instrument de machine learning creat de Andreas.

Dacă până acum credeai că este imposibil să desenezi o piesă muzicală, urmărește acest video:

Animațiile și tehnologia

Eran Hilleli este animation designer. În timpul studiilor sale, majoritatea animațiilor pe care le crea erau 2D. Odată cu trecerea timpului, acesta a început să experimenteze un nou format: 3D. Și-a descoperit stilul personal, dovedind că arta realizată pe computer poate fi foarte cool.

Lui Eran Hilleli îi place să creeze loop-uri în care nu se întâmplă ceva deosebit, în mod particular. Acesta declară că au un efect terapeutic. Pe noi ne-a cucerit.

Eran Hilleli animation design

Bumpfestival ne-a învățat că viitorul designului este creativitatea, tehnologia și experiența utilizatorului.

Aici, la Baldwin, suntem foarte entuziasmați de acest lucru și ne place să lucrăm constant pentru a lucra cu noile tehnologii.

Designerii noștri sunt experți în UX, motiv pentru care suntem convinși că Baldwin poate face față cu brio oricărei provocări.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă