Trendurile anului 2018 în materie de web design

Astăzi este Ziua Internațională a Web Designerilor, pe care o sărbătorim prin apreciere. Hai să ne luăm câteva momente să admirăm toate site-urile web de excepție, create de la 0 de mâinile talentate ale unor designeri pasionați. Nu sunt fantastice?

Pentru că ne place să sărbătorim, am pregătit pentru tine 5 trenduri din web design pe care trebuie să le știi. Happy Web Designer Day!

Scheme de culori vibrante și saturate

Este un trend curajos, care tinde să fie folosit tot mai des în mediul online. Deoarece dispozitivele au devenit tot mai capabile să arate culori bogate, designerii nu ezită să își pună imaginația la încercare. Culorile saturate și chiar combinațiile complementare contribuie la crearea unor site-uri vibrante, ce emană curaj prin fiecare pixel.

Colourful webdesign

 

Minimalismul

Designul minimalist continuă să fie în trend și în 2018. Știi cum se spune, less is more. Și oferă un grad ridicat de confort. Spațiile albe folosite cu iscusință direcționează atenția utilizatorului către secțiunile importante din site. Acest trend este tot ce ai nevoie pentru a-ți răsfăța vizitatorii cu un design curat, aerisit.

Webshop-ul Clouds 9000 vinde online produse de design. Deoarece acestea merită toată atenția de care se pot bucura, designerii au optat pentru un design minimalist. Textele sunt plasate pe un background neutru. Fotografiile de produs sunt principala atracție a site-ului, ce contribuie la crearea unei experiențe plăcute de navigare pentru vizitatori.

Minimalism webdesign trends

Fotografiile de studio minimaliste

O altă tehnică pe care designerii o adoră în ultimul an este legată de modalitatea în care fotografia de produs este realizată în studio. Produsele sunt pozate pe fundaluri simple, fără a dispune de elemente care pot distrage atenția. Astfel, produsele sau un anumit detaliu al acestora este singurul focus din imagine. Smappee dispune de imagini de produs elegante și desoebite. Acestea oferă magazinului online un aer extrem de simplist, ce transmite un oarecare confort.

  

Ilustrațiile personalizate

Această tendință de design oferă site-ului un apect personal. Ilustrațiile personalizate sunt ideale pentru brandurile degajate și fun. No știm că o imagine valorează cât o mie de cuvinte, motiv pentru care am ales să folosim pentru propriul site ilustrații personalizate, cu scopul de a le spune vizitatorilor mai multe despre cine suntem și ce facem.

Fonturile îndrăznețe

Un alt trend al anului 2018 în materie de web design constă în utilizarea de fonturi îndrăznețe. Fonturile sunt o unealtă excelentă pentru creaeea unei personalități a brandului. 2018 este anul fonturilor personalizate, de dimensiuni mari. Elementele de copy “ambalate” într-o manieră aspectuoasă îmbunătățesc experiența utilizatorilor din website.

Webshop-ul ilustratorului Eva Mouton folosește propriul scris de mână ca font principal al site-ului ei. Scrisorile oferă magazinului său un aspect personal, extrem de cool.

Ți-a plăcut să citești trendurile anului 2018 în materie de web design? Lasă-te inspirat de proiectele din portofoliul nostru.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă