Cum să migrezi webshopul din Magento 1 în Magento 2

Chiar dacă în momentul de față, migrarea webshopului din Magento 1 în Magento 2 nu este o prioritate pentru business-ul tău, este un aspect pe care trebuie să îl iei în calcul. Dincolo de faptul că suportul din partea Magento va înceta începând cu iunie 2020, există multe alte motive pentru care Magento 2 este superior Magento 1: versiunea nouă a adus îmbunătățiri importante în ceea ce privește tehnologia, modularitatea și performanța.

Sfârșitul Magento 1 este aproape. Procesul de migrare este o oportunitate atât pentru agenția de development, cât și pentru client.

Magento 2.x este foarte diferit de Magento 1.x, ceea ce înseamnă că orice modificări personalizate realizate în versiunea Magento 1.x trebuie refăcute în noul webshop.

Care sunt beneficiile migrării pe Magento 2.x?

Magento 2 a fost proiectat pentru a depăși provocările pe care Magento 1 le impune:

 • Performanță și scalabilitate: Magento 2 performează mai bine decât Magento 1 în orice scenariu. Cea mai importantă funcționalitate este built-in full page cache, ce asigură o viteză ideală de răspuns. Ea duce la mai multe conversii, permițând procesarea mai multor comenzi în același interval de timp.
 • Personalizare: Magento 2 a fost construit cu personalizarea în minte. Oferă o varietate de metode și instrumente care permit dezvoltatorilor să personalizeze și să-și îmbunătățească magazinul constant.
 • Securitate și update-uri regulate: Magento 2 oferă updateuri regulate cu îmbunătățiri și patch-uri de securitate.
 • Ușurință în utilizare și funcționalități SEO îmbunătățite
 • Experiența de check-out: Magento 2 duce la mai puține coșuri abandonate din diverse motive, precum: proces de checkout rapid, metode de plată diverse, mai multe opțiuni de shipping și funcția de guest checkout. Procesul este mult mai simplu decât în Magento 1.
 • Panoul de administrare îmbunătățit: E timpul să ne luăm rămas bun de la panoul gri de administrare din Magento 1. Noua interfață de administrare te va ajuta să ai un impact real asupra webshopului tău. Echipa Magento a adăugat caracteristici noi, cum ar fi crearea de rapoarte pentru a monitoriza vânzările. Noul UI este mai curat, modern și ușor de utilizat. Vizualizările globale pentru comenzile, facturile, clienții și conținutul CMS fac acum parte din noua platformă Magento.
 • Actualizarea: Mențierea magazinului actualizat cu cea mai recentă versiune este extrem de importantă. Problemele de securitate sunt descoperite săptămânal. Nu uita că în calitate de comerciant, este datoria ta să te asiguri că shopul este sigur pentru utilizatori. Deoarece acest proces are o importanță reală, Magento 2 este dezvoltat pentru a fi ușor de întreținut. Actualizările pot fi instalate fără pericole.
 • Optimizarea pentru dispozitive mobile: În prezent, 80% dintre utilizatorii de internet dețin un smartphone. Magento 2 dispune de o temă responsive și un checkout prietenos pentru orice dispozitiv.

 

Vezi profilul agenției pe Adobe Solution Partner: partners.magento.com/baldwin

Înainte de migrarea webshopului

Migrarea webshopului este o oportunitate excelentă de a face un inventar și de a decide ce trebuie păstrat și ce trebuie eliminat din webshop.
Pentru început, analizează dacă toate elementele existente în prezent sunt compatibile cu versiunea M2. Desigur, nu uita să faci un backup, inclusiv pentru baza de date, dosare și fișiere.

Este imperios să nu folosești versiunea live a magazinului tău online pentru migrare. Folosește în schimb baza de date clonată.

O bună practică este să începi prin importarea unui set de date limitat. După o testare minuțioasă, toate datele pot fi migrate. Odată finalizat procesul, nu uita să setezi următoarea opțiune în config.xml: “<direct_document_copy> 1 </ direct_document_copy>”.

Pași pentru migrarea webshopului

 • Instalare extensie de la o terță parte
 • Configurare Site / Store / Storeview
 • Configurare Magento
 • Configurarea temelor
 • Crearea de produse, categorii, atribute ale clienților
 • Migrarea conținutului
 • Ratele de impozitare
 • Problemele legate de migrare și modul de evitare a acestora

Planul pentru migrare

Developerii noștri au înțeles că modernizarea un upgrade de la Magento 1 la Magento 2 este un proces de re-platformare și poate fi uneori problematic. Am adunat pentru tine o listă cu cele mai frecvente probleme și un set de bune practici pentru a le evita. Chiar dacă Magento oferă un tool de migrare, te sfătuim să nu te bazezi în totalitate pe acesta. Alege să colaborezi cu o echipă de experți. Iar dacă sunt certificați Magento, este chiar mai bine. Acest lucru atestă cunoștințele și experiența lor.

Migrează doar datele necesare

Migrarea webshopului reprezintă o oportunitate de a-l îmbunătăți. Nu te atașa de setările vechi și învață să lași în urmă greșelile trecutului. Iată care sunt cele mai importante date pe care trebuie să le păstrezi:

 • Înregistrări ale clienților
 • Categorizarea
 • Date despre produs
 • Istoricul comenzilor

#2 Mută din timp datele în sistem

Testarea lor timpurie este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Developerii vor avea date reale cu care să lucreze, ceea ce reprezintă un mare plus.

#3 Scapă de datele inutile

Fiecare modul dezactivat a lăsat date în urmă. Privește migrarea webshopului ca pe o șansă de a curăța baza de date.

#4 Testează procesul de import de mai mult ori

În acest fel, te vei asigura că procesul este consecvent și nu vei depinde de pași manuali.

#5 Rulează actualizările prin intermediul instrumentului de migrare

Astfel, vei muta doar noile modificări și vei salva timp prețios.

#6 Verifică extensiile instalate în shop

Ce extensii există? Ai nevoie de ele în noul shop? Sunt disponibile în versiuni compatibile cu Magento 2?

#7 Verifică funcționalitățile personalizate

Nu toate funcțiile sunt implicite. Uneori agenția dezvoltă caracteristici personalizate pentru fiecare client. Pune-le pe o listă și verifică dacă sunt disponibile în noul magazin.

# 8 Verifică componenta de hosting

Magento 2 utilizează tehnologii moderne. Asigură-te că îndeplinești cerințele minime. Un mare plus este dacă firma de hosting are deja experiență în găzduirea magazinelor Magento 2.

Migrarea webshopului nu este un proces ușor, deoarece necesită cunoștințe tehnice din partea celor care fac acest lucru. Pentru a te asigura că ai parte de o migrare sigură pentru webshopul tău, nu ezita să angajezi o echipă de experți care să asigure o muncă la superlativ.

Data Migration Tool

Magento 2 vine cu un instrument ce ușurează procesul de migrare. Cu toate acestea, încă vorbim de o operațiune dificilă, ce nu poate fi realizată de oricine.

Acest tool poate să migreze:

 • Setări: astfel, se permite migrarea setărilor de configurare
 • Date: migrarea principalelor date: produse, categorii, istoricul comenzilor, pagini și blocuri CMS
 • Delta: acest lucru face posibilă rularea actualizărilor incrementale de date de pe platforma Magento 1. Acestea pot fi utile dacă s-a rulat anterior o migrare și dorești să migrezi ultimele actualizări.

Acest tool nu poate să migreze:

 • Fișiere media: cum ar fi imaginile produsului, imaginile paginilor CMS, PDF-urile
 • Design-ul magazinului: după cum s-a descris anterior, arhitectura principală a Magento 2 este diferită de cea a Magento 1. Aceasta înseamnă că stilul și temele magazinului actual nu vor fi fuzionate. O nouă temă va trebui să fie setată, urmând arhitectura Magento 2.
 • ACL (liste de control acces) și administratori

Migrația Magento 2 nu este simplă, deoarece necesită anumite abilități tehnice. Pentru a te asigura că rulezi o migrare sigură pentru magazinul tău web, nu ezita să angajezi o echipă de experți.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă