De ce este Magento 2 mai bun decât Magento 1

Potrivit statisticilor oferite de builtwith.com 532.428 site-uri live folosesc Magento, iar 97.181 dintre acestea folosesc deja cea mai nouă versiune – Magento2. În contextul unui webshop de succes realizat în Magento 1, un upgrade la Magento 2 nu pare a fi urgent (încă), dar cu siguranță reprezintă o oportunitate.

Are webshopul tău nevoie de un upgrade la Magento 2?

Dacă webshopul tău realizat în Magento 1 funcționează bine, generează tranzacții și nu prezintă probleme, upgrade-ul nu este prioritar. Totuși, este o schimbare pe care trebuie să o ai în vedere, deoarece în curând va deveni o necesitate:

 • Pentru Magento Commerce, versiunile 1.13 și 1.14, Magento suport pentru calitate și securitate până în iunie 2020 pentru comercianții ale căror conturi rămân în stare bună.
 • Pentru versiunile Magento Commerce de la 1.9 la 1.12, Magento furnizează patch-uri de securitate software până în iunie 2020 pentru comercianții ale căror conturi rămân în stare bună. Acest lucru asigură faptul că aceste site-uri rămân sigure și în conformitate cu prevederile legale.
 • Patch-urile de securitate software pentru versiunile 1.5 – 1.9 de la Magento Open Source sunt oferite până în iunie 2020.

Dacă webshopul tău deja întâmpină probleme de performanță, cu siguranță este momentul oportun să planifici migrarea pe Magento 2.

 

Vezi profilul agenției pe Adobe Solution Partner: partners.magento.com/baldwin

 

De ce Magento 2?

Noua versiune a adus îmbunătățiri fundamentale în ceea ce privește tehnologia, modularitatea și performanța. Iată care sunt motivele cele mai proeminente.

 1. Arhitectură nouă pentru viteză: timpul de încărcare pe Magento 2 este mult mai scăzut decât pentru oricare dintre versiunile Magento 1. Pagina de pornire, categoria și paginile de produse se încarcă în mai puțin de 1,5 secunde. Cool, așa-i?
 2. Designul responsive îmbunătățește experiența utilizatorului și contribuie la o mai bună clasare în motoarele de căutare precum Google și Bing.
 3. Navigarea: interfața de administrare este intuitivă și simplu de utilizat,ceea ce înseamnă că nu sunt necesare abilități tehnice pentru a gestiona cu succes webshopul.
 4. Tabloul de board: oferă o imagine de ansamblu a vânzărilor, comenzile de ultimă oră, valoarea medie a comenzii, termenii de căutare, produsele vizitate recent, venitul, clienții etc.
 5. Adăugarea de produse este mai simplă ca niciodată. Acum, pot fi adăugate și fișiere video, u doar imaginile clasice.
 6. Procesul de checkout este mai rapid: utilizatorii pot comanda produse fără a mai trece prin procesul de înregistrare, ei fiind identificați pe baza adresei de email.
 7. Instalarea modulelor și extensiilor este mai simplu de realizat mulțumită to CSS3, HTML5, Less și require.js.
 8. Personalizare la un alt nivel: up-sell, cross-sell, cupoane bazate pe comportamentul utilizatorilor, acestea sunt câteva caracteristici care permit îmbunătățirea și extinderea eforturilor de marketing.
 9. Compatibilitatea platformei cu tehnologii avansate: HTML5, MySQL, CSS3 etc.
 10. Cadru de testare încorporat ce simplifică verificarea noilor funcționalități și module. Totodată, simplifică testarea calității codului.
 11. Integrări de sisteme: CRM, ERP, software de management al inventarului etc. RabbitMQ framework monitorizează optim comunicarea dintre platformă și alte sisteme.
 12. Ajax-add-to-cart: Magento 1 reîncarcă pagina de fiecare dată când un produs este adăugat în coș, cee ace nu mai este valabil în Magento 2. Faptul că pagina nu se mai reîncarcă îmbunătățește experiența utilizatorului.
 13. Browser caching mai bun pentru conținutul static.
 14. Rich snippets pe paginile de catalog: evidențiază informațiile necesare în rezultatele căutării și crește vizibilitatea site-ului.
 15. Algoritmi îmbunătățiți ce fac parola mai rezistentă la atacuri.
 16. JavaScript minimizat ce reduce operațiile inutile pentru client.
 17. Căutare elastică ce asigură o calitate îmbunătățită a căutării și o mai bună experiență a utilizatorului.
 18. GraphQL: bulk API-ul este îmbunătățit prin limbajul de interogare GraphQL, ce îi oferă un plus de flexibilitate.
 19. PwA: îmbunătățește aspectul website-ului și, implicit, crește rata de conversie
 20. Sistem de traduceri simplu atât pentru Front End, cât și pentru Black End.

Deci, dincolo de faptul că suportul primit din partea celor de la Magento pentru versiunile vechi se va opri, există nenumărate alte motive pentru care ar trebui să migrezi webshopul din Magento 1 în Magento 2. Vei avea parte de suport mai bun, viteză superioară, securitate îmbunătățită, performanțe mai mari și un user-friendliness greu de trecut cu vederea.

Nu ai migrat încă? Contactează-ne. Suntem bucuroși să te ajutăm.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă