Baldwin donează copaci

În ultimii ani, Baldwin a crescut foarte mult din toate punctele de vedere: număr de clienți, proiecte și membri ai echipei. Compania noastră este în plină dezvoltare, iar noi, angajatorii, simțim că putem să avem un impact pozitiv asupra oamenilor din jurul nostru. Ca atare, echipa Baldwin a decis să facă un prim pas spre un mod de lucru mai ecologic și, implicit, mai conștient față de mediul înconjurător.

Am decis să colaborăm cu One Tree Planted, o organizație de reîmpădurire activă în întreaga lume, dar mai ales în zone care se confruntă cu schimbări de mediu și provocări sociale. Ne dăm seama că acesta este doar un mic pas spre schimbarea propriilor noastre mentalități. Dar credem că orice schimbare începe cu astfel de inițiative. Scopul nostru este să stabilim un exemplu și să creștem rata de conștientizare – atât la nivel individual cât și de companie.

Trebuie să recunoaștem, e timpul pentru o rezoluție serioasă.

One Tree Planted este o organizație non-profit din Vermont, USA. Aceasta lucrează cu diverse organizații de reîmpădurire, ajutându-le financiar să planteze cât mai mulți copaci în întreaga lume.

De ce copaci?

Baldwin works together with One Tree Planted & donates treesCopacii curăță aerul pe care îl respirăm, filtrează apa pe care o bem și sunt casa a peste 80% din biodiversitatea terestră a lumii. În plus, pădurile oferă locuri de muncă pentru nenumărați oameni și elimină carbonul dăunător din atmosferă. Acestea sunt capabile să preia o cantitate mare de carbon, motiv pentru care joacă un rol imens în reducerea schimbărilor climatice. La nivel global, protecția, restaurarea și gestionarea adecvată a pădurilor tropicale ar putea furniza 23% din reducerea necesară pentru a limita încălzirea globală la 2%.

Împreună, putem avea un impact enorm asupra sustenabilității pădurilor noastre.

Pentru că vrem să fim un exemplu, pentru că vrem să facem mai mult, pentru că ne pasă… Am decis să plantăm 50 de copaci pentru fiecare magazin online pe care îl lansăm începând cu 2019. Iată un exemplu: dacă lansăm 16 webshopuri anul acesta, vom planta cu ajutorul celor de la One Tree Planted 800 de copaci până la finalul anului.

Cum funcționează

Acest program va proteja biodiversitatea pădurilor noastre și va oferi generațiilor viitoare șansa să le exploreze și să se bucure de aceleași aventuri pe care le-am trăit noi.

One Tree Planted combină toate donațiile pentru fiecare proiect și trimite fondurile către partenerii de reîmpădurire. În funcție de proiect, se aleg speciile de copaci și comunitățile locale care le plantează. Plantarea efectivă se face de obicei în sezonul ploios, când solul este umed și oferă condiții optime pentru supraviețuirea copacilor.

După finalizarea procesului de plantare, partenerii organizației sunt  responsabili de întreținerea acestora. One Tree Planted trimite donatorilor actualizări periodice sub formă de fotografii și rapoarte de impact.

Ce am făcut până acum…

Au trecut aproape 3 luni de la începutul anului 2019. Ce am făcut deja?

Pentru lansarea proiectului Little Kings and Queens din luna februarie, am donat copaci pentru proiectele de pe muntele Kilimanjaro din Tanzania, zonă cunoscută și sub denumirea de “acoperișul Africii”. Este cel mai înalt munte din lume, unde pădurile se află în declin. Am ales să donăm copacii noștri aici pentru că vor contribui la restabilirea echilibrului climatului și la combaterea sărăciei în comunitățile rurale.

Plant trees around the worldOdată cu lansarea proiectului Lietaert, în luna martie, am donat copaci pădurilor tropicale din regiunea Kalimantan din Borneo, care găzduiește o diversitate sălbatică, cum ar fi urangutani, tigri sumatrani, urși și peste 1700 de specii de păsări. Pădurea tropicală a fost amenințată de incendii, industria petrolieră și operațiunile miniere ilegale. Reîmpădurirea ajută la protejarea vieții sălbatice pe cale de dispariție, reducerea impactului incendiilor și construirea comunităților locale.

Tot în luna martie am lansat proiectul Vijgeblad, moment pe care l-am celebrat cu plantarea de copaci în Munții Anzi din America de Sud. Acoperirea pădurilor este o sursă critică de apă, alimente și locuri de muncă pentru populația indigenă locală. Pădurea este, de asemenea, esențială pentru nenumărate comunități și orașe în aval, în timp ce bazinele Andesului se scurg în bazinul Amazonului. Munții se confruntă cu ani de defrișări cauzate de creșterea populației și a producției agricole.

Scopul nostru nu este acela de a atrage simpatie sau de a arăta cât suntem de diferiți. Vrem să inspirăm și alte companii să se alăture mișcării noastre. Suntem în asta împreună!

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă