Istoria biroului Baldwin

Biroul Baldwin din Gent este un birou confortabil și plin de melancolie, unde toată lumea lucrează din spatele ecranului unui computer. Nu te-ai aștepta ca în clădirea noastră să fi existat odată utilaje grele care au dat revoluției industriale din Gent un avânt în vremurile de atunci. Rădăcinile biroului Baldwin datează din 1869. Află istoria bogată a spațiului nostru de lucru preferat și cum echipa Baldwin a creat aspectul unic al biroului.

Bumbacul

În 1869 August Buysse și Alfred Baertsoen au clădit o fabrică de textile industriale la Gent. Aceștia aveau deja multă experiență în domeniu și au transformat fabrica într-o poveste de succes.

Capacitatea acestei fabrici de bumbac avea 52.000 bucăți fus de bumbac cu o producție anuală de 4,2 milioane de kilograme de fire. Au investit în fabricile de țesut care produceau o mare varietate de produse de bumbac și lenjerie. Specialitățile din fabrică au inclus foi de acoperire, catifea, pânze de vase, căptușeli, voaluri, țesături pentru saltele …

Aproape 2500 de angajați au lucrat în fabrică, iar proprietarii s-au asigurat că aceștia au locuințe în apropierea amplasamentului fabricii. Acest lucru i-a făcut o parte foarte importantă a orașului Gent, cu un impact imens atât direct cât și indirect asupra multor persoane.

Baldwin kantoor Gent - geschiedenis van het gebouw
 Puteți vedea biroul Baldwin pe această factură veche. Este a doua clădire din colțul drept.

A doua viață

În 1964, fabrica a fost vândută către Union Cotonnière (UCO). Câteva decenii mai târziu a fost vândută din nou.

Sikos Invest a cumpărat clădirea și încă sunt proprietarii actuali. În momentul în care au cumpărat locul fabricii, acesta era devastat. Însă directorul de la acea vreme (Johan Blondé) a constatat că aceste clădiri erau prea prețioase pentru a fi demolate. Așa că au început un proces de renovare pentru a face din nou structura utilizabilă. Au scos podelele pentru a le oferi o actualizare structurală, asigurându-se în același timp că au fost izolate, au fixat instalațiile sanitare și s-a concentrat pe siguranța împotriva incendiilor.

Materialele vechi au fost înlocuite fără a compromite caracterul clădirilor. Într-una dintre clădirile de lângă birouri se află un spațiu amenajat pentru petreceri superb, cu o scară monumentală care fură total spectacolul. Astăzi lucrările de renovare sunt încă în desfășurare. În 2019 clădirea a obținut o modernizare a panoului solar și au fost efectuate câteva lucrări de restaurare a pereților exteriori. În 2020, au prevăzut o nouă destinație culturală pentru subsol. Acesta va fi redimensionat într-un spațiu polivalent pentru sectorul creativ.

Un logo cu istorie

Poate ai observat că Baldwin are ca logo un Phoenix. Pasărea care renaște din propria cenușă pentru a începe viața. În acest fel, animalul mitic este nemuritor. Logo-ul lui Baertsoen & Buysse a întruchipat o pasăre iar noi i-am dat o a doua viață cu Phoenixul Baldwin.

logo van Baertsoen & Buysse

Biroul Baldwin astăzi

„Biroul nostru este un loc atât de frumos pentru munca de zi cu zi, tocmai am ieșit din casă dar se simte rapid că sunt confortabilă când ajung la biroul meu plin de plante verzi în timp ce sunt primită cu mirosul de cafea proaspătă. Încep ziua cu un zâmbet larg pe față. ”

De geschiedenis van het Baldwin kantoorDe îndată ce intri în clădirea noastră și urci scara veche spre biroul Baldwin, simți istoria cu fiecare treaptă de scară pe care urci. Partea clădirii noastre a fost alcătuită din birourile directorilor și ale consiliului de administrație al vechii fabrici textile. Mașinile de țesut au făcut acum loc pentru IMacs , birourile vechi sunt înlocuite cu standing desks,, iar spațiul este acum împărțit în birouri, săli de ședințe, sala de mese și o sală de recreere.

În loc de materiale textile, acum creăm site-uri perfecte de e-commerce pentru industria modei. În felul acesta ne-am lipit de rădăcinile noastre textile. Desigur, lucrăm și la alte proiecte. Aruncați o privire peste portofoliul nostru sau pur și simplu urcați în biroul nostru pentru o cafea proaspătă și o discuție despre următorul tău proiect online.

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă