O zi @Baldwin România prin ochii unui marketer

Diversitatea rolurilor pe care un job de marketing le impune este atât de variată, încât este aproape imposibil să descriem o zi tipică la birou.

Totuși, există anumite comportamente pe care toți angajații noștri de la Baldwin le împărtășesc: preocuparea pentru obținerea de date cât mai specifice, pasiunea pentru conținut de calitate, emoția unei lansări de webshop și un optimism incurabil în legătură cu faptul că orice problemă vom întâmpina, va fi rezolvată ca la carte.

Dacă ești interesat de o carieră la Baldwin, suntem siguri că ești nerăbdător să știi cum se desfășoară o zi la noi la birou. Ia-ți ochelarii, servește-te cu o băutură și pătrunde în universul nostru, a.k.a. “Baldwinverse”.

O zi normală la birou

Un lucru trebuie să știi despre noi: unii dintre noi lucrează mai bine la început de zi, în vreme ce alții preferă să ajungă mai târziu. Ne bucurăm de un mediu divers, motiv pentru care programul nostru flexibil ne permite să ajungem la muncă oricând ne dorim, în intervalul 7 – 11.

Nimic fără cafea

Personal, prefer să ajung la birou între 8:30-9:00. Care este motto-ul meu? Orice zi productivă începe cu o cafea. De regulă, o savurăm în curte alături de alți colegi, timp în care ne place să vorbim: de la chestiuni legate de muncă, la cărți pe care le citim sau întâmplări amuzante ce merită împărtășite. Da, echipa noastră este isteață și haioasă, deci știm cu să primim sau să facem o glumă bună.

Verificarea traficului și a campaniilor

Aproape fiecare zi de lucru începe pentru mine cu verificarea conturilor de Google Analytics, Google AdWords și Facebook. Știi cum se spune: never put up with something high MAINTENANCE, unless it’s high PERFORMANCE.

Oricât de ocupați am fi, de la ora 11 tot departamentul se adună pentru o scurtă întâlnire, care ne ajută să dăm context zilei de lucru. În timpul acestui stand up vorbim despre ziua precedentă de lucru, factori care ne blochează înaintarea sarcinilor și stabilim ce anume plănuim să lucrăm în ziua în curs.

Failing to plan

I know, right??

Înapoi la muncă

Atunci când totul este atent planificat, munca decurge natural. Mulțumită varietății de sarcini, nici o zi nu este identică cu alta. Indiferent dacă lucrăm la crearea unei strategii de marketing, construim de la zero campanii, scriem copy pentru webshop-uri, calculăm ROAS-ul sau ROI-ul, biroul este mereu învăluit într-o atmosferă plăcută.

Spre exemplu, astăzi, după întâlnirea de la ora 11, am lucrat pentru aproape 3 ore la crearea unor campanii de Search Ads pentru unul dintre clienții noștri. Publicitatea în industria imobiliară tinde să fie competitivă, dar niște o serie de page-uri calitative și niște campanii bine optimizate pot face miracole.

Am făcut un research pentru a obține cuvinte cheie relevante, am calculat bugetul, am scris contentul și am ajustat setările pentru a obține performanța dorită.

Prânzul cu colegii

La Baldwin, “prânzitul” împreună este un must. Să ne îndepărtăm puțin de birouri și să mâncăm împreună ca o familie este oricând o idee bună. Este exact cee ace avem nevoie pentru a ne simți mai relaxați, mai atenți și plini de energie.

Astăzi am făcut și o “ședință foto” alături de echipa de marketing după ce am luat masa împreună. Vezi aici un scurt video care arată o scenă din spatele camerelor.

Înapoi la muncă – din nou

Am creat un newsletter și am reușit să pun la punct o campanie automatizată pentru unul din clienții noștri. Acum, scriu acest articol de blog pentru a împărtăși cum lucrăm noi la Baldwin – din perspectiva unui marketer, desigur. Este aproape 17:30 și trebuie să recunosc că aș mânca o ciocolată. Din moment ce nu am găsit ciocolată la birou, m-am mulțumit cu o înghețată pe care am găsit-o în congelator. După o pauză de 5 minute, pot spune că sunt fericită. Plănuiesc să răspund la câteva emailuri și să mă pregătesc să plec acasă.

Dacă echilibrul work/life este important pentru tine, nu te îngrijora. La Baldwin, cele două aspecte ale vieții noastre se înțeleg de minune.

Pe data viitoare!

Ioana
Digital Marketer @Baldwin

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă