Impactul pandemiei COVID-19 asupra magazinelor online

Izbucnirea virusului Covid-19 a dus la un procent mare de consumatori blocați acasă. Este posibil să nu existe altă opțiune decât să ne îndreptăm atenția către magazinele online pentru achizițiile următoare. Chiar și atunci când magazinele fizice își vor deschide din nou ușile, nu ne așteptăm să fie inundate instantaneu de clienți. Oamenii vor rămâne conștienți de riscurile existente și vor încerca să evite magazinele fizice pentru o lungă perioadă de timp.

Achiziționarea produselor în mediul online nu este un concept nou pentru majoritatea dintre noi. Dar a cumpăra absolut totul online nu este încă atât de comun. Oamenii au încă tendința de a merge la magazinele fizice pentru anumite achiziții, deoarece vor să vadă și să testeze ce urmează să cumpere. Vor să își aleagă fizic propriile legume, să testeze un telefon nou sau un laptop, să probeze accesorii sau piese vestimentare, să vadă culoarea reală a unei canapele și să testeze mașina aceea nouă – înainte de a o achiziționa.

O pandemie poate muta toate cumpărăturile online 

Dar acest lucru se schimbă rapid și pentru fiecare dintre aceste categorii menționate mai sus există deja magazine online care depășesc senzația de „atingere”, oferind o experiență de cumpărături care creează atât de multă încredere încât consumatorii vor achiziționa un produs fără să-l vadă sau să-l simtă.

Așadar, s-ar putea să nu cumperi încă alimentele online pentru că dorești să simți personal dacă acel avocado este copt. Sau vrei să simți cu adevărat cât de confortabilă este canapeaua pe care ai pus ochii. Dar există deja o mulțime de oameni cărora nu le mai pasă de această experiență reală a cumpărăturilor. Pentru că au încredere în magazinele online de la care deja au achiziționat produse.

În această perioadă, tot mai mulți oameni vor încerca versiunea online a experienței lor obișnuite de cumpărături și suntem siguri că majoritatea dintre ei se vor potrivi cu acele experiențe de e-commerce.
S-ar putea să poți oferi și o alternativă mai puțin riscantă a cumpărăturilor în magazinului fizic, dar este posibil ca potențialii clienți să nu știe asta, sau să nu vadă mesajul din vitrina magazinului. Acum este momentul să investești într-o prezență online solidă.

Covid-19 is a boost for companies with a webshop

Deci, ce trebuie să faci ca și companie acum?

Dacă încă nu te gândești să începi un magazin online, acum este momentul să decizi viitorul afacerii tale. Toate magazinele online vor beneficia de faptul că pot fi deschise non-stop pentru consumatori, în special în timpul unei crize ca aceasta. Va fi mai ușor să vă conectați din nou cu clienții din magazinele fizice dacă ați putea să le oferiți soluțiii în această perioadă dificilă. Dar, dacă au găsit o modalitate diferită și convenabilă de a-și achiziționa produsele, va fi nevoie de eforturi suplimentare pentru a-i determina să revină la serviciile tale.

O mulțime de magazine online existente au acum flexibilitatea de a-și actualiza funcțiile de e-commerce, astfel încât să poată oferi opțiunea de a ridica produsele din magazine sau de livrare la adresă, atunci când comanzi online. Am văzut exemple de magazine alimentare și cafenele care sunt capabile să mențină magazinul fizic deschis iar personalul lor angajat să acorde atenție cerințelor de distanță socială. Dar varianta cea mai ușoară în aceste situații se rezumă la o platformă de e-commerce, în care clienții pot plăti în siguranță online și pot primii produsele direct acasă.

Acum este momentul să vă armați pentru ceea ce urmează după criză. Dar și pentru a vă asigura că veți fi pregătiți când se va întâmpla ceva similar, în viitor.
Citește mai multe și despre cum să reacționați ca afacere în vremurile crizei Covid-19.

Timothy De Ridder, Lead Marketer

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă