Magento versus Prestashop

Dacă vrei să atragi vizitatori spre webshop și să îi ții în preajmă, trebuie să le oferi conținut de calitate și o experiență de navigare plăcută. Dar menținerea acestei relații înseamnă mai mult de atât: update-uri constante, revizuiri, îmbunătățiri. Menținerea websopului fără utilizarea unui content management system necesită muncă, cunoștințe și resurse financiare. De aceea, alegerea unui CMS-ului potrivit pentru webshop este extrem de importantă.

Magento versus Prestashop a fost subiectul multor dezbateri. De regulă, fiecare parte tinde să creadă că a câștigat mai mult. Să faci alegerea potrivită este dificil, deoarece fiecare CMS oferă nenumărate funcționalități. Ne propunem să îți oferim o perspectivă detaliată asupra fiecărei opțiuni, pentru a alege singur cine câștigă războiul: Magento sau Prestashop. Deoarece, în final, totul se rezumă la alegerea soluției care ți se potrivește mai bine.

Iată câteva cifre interesante publicate de builtwith.com:

  • 395.000 de website-uri live folosesc PrestaShop
  • 532.428 de website-uri live folosesc Magento
  • 97.181 de website-uri live folosesc Magento 2

Magento a fost lansat în anul 2001, iar Prestashop în 2007. Versiunea Magento 2 s-a lansat în 2015. Pe când tehnologia versiunea 1 devenise puțin depășită, M2 a stabilizat viitorul Magento. Pe de altă parte, Prestashop nu are prea multe astfel de branduri de partea sa. Nu dispune de experiența Magento și încă întâmpină multe probleme, fără a menționa templateurile demodate.Poate ești curios să afli ce au spus băieții noștri despre Magento 2, în 2016.

#1 Resurse și cerințe tehnice

Prestashop rulează pe patru sisteme de operare: Windows, Linux, PHP 5.2 și MySQL. Pe de altă parte, Magento rulează pe Linux, MySQL, PHP 7 și Apache. Dacă ești curios în legătură cu cerințele de server, trebuie să știi că Magento necesită mai multe resurse.

Magento (cea mai recentă versiune, 2.2):

  • Are nevoie de minim 2 GB pentru a rula corespunzător
  • Utilizatorii au nevoie de Apache 2.2, iar modulul mod_rewrite trebuie să fie activat
  • Are nevoie de un composer pentru ca developerii să formateze folosind limbaj PHP

Prestashop:

  • Are nevoie de minim 64 MB de RAM pentru a rula corespunzător
  • Utilizatorii au nevoie de Apache (versiune 1.3 sau mai veche)
  • Utilizatorii au nevoie de MySQL (versiune 5.0 sau mai veche)

 

Vezi profilul agenției pe Adobe Solution Partner: partners.magento.com/baldwin

#2 Funcționalități pentru e-commerce

Magento 2 oferă mult mai multe decât Prestashop în termeni de funcționalități: CMS, multi-store, compararea produselor etc. Pe Magento marketplace se găsesc nenumărate add-ons și module, iar temele se pot personaliza într-o mare măsură. Dacă Prestashop ține pasul cu Magento când comparăm numărul de utilizatori, nu putem spune același lucru atunci când vine vorba despre calitatea produsului.

Știi povestea despre cum am ajuns să creăm un modul nou în Magento pentru unul dintre clienții noștri? Află mai multe despre modulul FAN Courier pentru Magento 2.

Coca-Cola, Huawei, Christian Louboutin, HP, Sigma Beauty și Nestle Health Science Care sunt doar câteva dintre brandurile mari care folosesc Magento 2.

#3 Ușurința în utilizare

Prestashop câștigă războiul cu Magento 2 atunci când comparăm componenta de instalare și personalizare. Dispune de o interfață cu care chiar și un începător poate lucra cu puțină bunăvoință. În contrast, Magento dispune de o arhitectură mai complexă, necesitând  cunoștințe tehnice. Totuși, vine cu o echipă de suport și câțiva developeri, ceea ce aduce un plus.

În ceea ce privește utilizarea după instalare, Magento 2 are un dashboard mai ușor de utilizat decât PrestaShop. Toate funcționalitățile sunt intuitive și permit oricui să gestioneze cu ușurință un magazin online.

Iată câteva tendințe interesante publicate de builtwith.com:
– 539.199 site-uri live folosesc Magento
– 374.623 site-uri live folosesc PrestaShop

#4 Securitatea

Ambele CMS-uri oferă măsuri de securitate de care orice webshop are nevoie pentru a oferi experiențe de utilizare sigure pentru vizitatori. Magento 2 duce această componentă la un alt nivel, oferind nenumărate pluginuri în acest sens. Scurgerile de date nu sunt chiar un selling point, motiv pentru care este imperator să te asiguri că webshopul tău este lipsit de vulnerabilități.

Alte articole care vă pot interesa:

#5 Prețul

Ambele CMS-uri oferă versiuni free, adesea preferate de afaceri cu bugete reduse. Prestashop oferă diverse module plătite de care ai nevoie pentru a adăuga funcționalități noi pe site. De asemenea, și Magento 2 oferă o versiune plătită, ce include nenumărate funcționalități avansate folositoare pentru webshop.

#6 Support

Un mare avantaj al platformelor de tip open-source este existența comunităților și implicit a documentației peste tot în lume. Atât Magento, cât și PrestaShop au comunități mari de utilizatori dispuși să ajute, indiferent de problema întâmpinată. Documentația oficială poate fi utilizată ca resursă pentru ambele platforme. Un extra-avantaj pe care-l are Magento este echipa oficială de support de care poți dispune când achiziționezi un pachet plătit.

Concluzie

Subiectul Magento versus Prestashop nu duce la o concluzie clară, deoarece fiecare platformă vine cu propriile beneficii și atrage diverse grupuri țintă.

Prestashop este soluția ideală pentru afacerile mici, ce dispun de bugete de promovare restrânse și nu întâmpină nevoile unui business complex. Considerăm că Magento 2 este alegerea ideală pentru afacerile ce țintesc spre extindere și spre a diferenția propriul brand printr-un webshop cu un grad ridicat de personalizare. De asemenea, oferă mai mult control asupra afacerii.

Iar acum, că vorbim despre versiunile Magento 2, putem spune cu voce tare: este mult mai user-friendly și eficient în viteza de încărcare. Magento 2 este CMS-ul pe care webshopul tău trebuie să fie dezvoltat în 2018.

Dacă dorești să discuți cu noi despre ce platformă se potrivește cel mai bine companiei, nu ezitați să ne contactați!

Crezi că vom face echipă bună pentru proiectul tău? Noi suntem convinși!

Suntem ochi și urechi când vine vorba de nevoile tale, mereu la curent cu toate noile tendințe și cu un pas înaintea competiției. Cu noi, proiectul tău va avansa oricât de mult dorești. Spune-ne ce ți-ai propus și te vom ajuta să-ți pui planul în practică – de la A la Z!

Cere o ofertă